Een weekend Koning Van Spanje – sportmedische onderzoeken en bezemwagen

Afgelopen weekend was alweer de 8ste editie van de koning Van Spanje.
Ondertussen heeft Martine er in verschillende gedaantes aan mee gedaan. Als vrijwilliger om start nummers uit te delen, als standhulp bij Scarabee en uiteraard als loper.
Dit weekend stonden wij met Mountain Medics zelf met een stand om Sport Medische Onderzoeken te doen. Leuke gesprekken met trailers terwijl wij ze ondertussen door de medische molen halen.
Zaterdag een druk programma en zondag ochtend nog een aantal lopers die allemaal weg gingen met een trail certificaat. We hebben ook nu toch weer aardig wat tips kunnen geven en twee lopers een advies gegeven om nog een keer voor controle naar hun huisarts te gaan.
Zaterdag avond na een dag werken zijn wij toch nog even op de racefiets gestapt om even te ontspannen op een mooie zomeravond. Bijna 40 km door prachtig Limburg.
Maar wij willen ook graag nog wat lopen en tevens wat terug doen voor de organisatie.
Dus was er een mooie combi, de bezemwagen. Wij zouden volgens een tijdslimiet lopen op de 23 km. Zondag om 11 uur liepen wij mee dus mee als laatste lopers.
Het begin zouden wij bij de laatste blijven en na 5,5 km zouden wij volgens het tijdschema gaan lopen. Want daar was de splijting voor de 23 en 12 km.
Nu dachten wij dat we gewoon op ons gemakje gingen lopen maar het werd een soort interval. We moesten inhalen, foto’s maken van achterblijvers startnummers, mensen informeren dat wij de bezemwagen waren, verkeersregelaars informeren en ondertussen dat tijdsschema aanhouden.
Het was gewoon een druk geheel nog, niets op je gemakje hobbelen.
Maar wat een mooie route en een heerlijke warme dag! Limburg is toch mooi, Patrick heeft weer een fantastische trail uitgezet. Bijna geen asfalt.
Er waren wel veel lopers die de tijdslimiet van 3 uur niet gingen halen. We hebben er veel achter ons moeten laten. maar met bemoedigde worden zijn ze allemaal bij de finish aangekomen, wel later maar who cares als je een mooie trail loopt!
MST, de koning Van Spanje, wat een mooi evenement is het toch.
Een prachtige positive vibe met heel veel energie. Mooie stands bij de start en finish en topvrijwilligers.
Een meer dan geslaagd weekend!
Dank MST !

Dit bericht is geplaatst in Trailkeuringen op locatie, Trainingen Mountain Medics met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *